Heikkilän Tilan Yrttipuoti (suljettu)

Vihertävien peltojen ja värikkäiden yrttipenkkien lomassa komeilee vuonna 2010 valmistunut rakennus, joka pitää sisällään erillisinä tiloina yrttien kuivaamon, tuotantotilat sekä Heikkilän tilan Yrttipuodin. Aurinkoisena kesäpäivänä puodin terassilta voi katsella vieressä laiduntavia hevosia tai kuljeskella lumoavassa Yrttitarhassa. Vihreyden keskeltä metsikön lomasta voi nähdä sinertävän ja auringossa kimaltelevan järvimaiseman, onhan Heikkilän tila vesistöjen ympäröimä ja osa kaunista Järvi-Suomea.

Tilanmyymälä

Aistikkaan ja tunnelmallisen tilanmyymälän hyllyillä notkuvat tilan omat tuotteet: mausteyrtit, yrttisekoitukset, suolat, teet, makusokerit, suklaat ja hunajat. Valikoima on lisäksi täynnä paikallisten pienyrittäjien tuotteita ja hyllyjämme täyttävät mm. laadukkaat kotimaiset käsityötuotteet, Paunolan tilan vapaan kanan kananmunat, Aten Marja-Aitan marjamehut, Rahula Ranchin kuusenkerkkäjuomat, Järvi-Suomen Kalatuotteen kalaherkut sekä paljon muuta.

Ystävällinen asiakaspalvelumme auttaa niin tuotteiden parissa, mutta tutustuttaa teitä mielellään tarkemmin myös tilan ympäristöön ja eläimiin.

Kuuman kesäpäivän helpotukseksi Puodista voi napata mukaan myös mieleiset jäätelöt tai mehujäät.

Yrttitarha

Pihapiiriin kuuluu myös valloittava Yrttitarha, joka on yhdistelmä aavistuksen villimpää luontoa ja puutarhaa. Bongaa istutusten joukosta seuraavat yrtit: oregano, salvia, timjami, ajuruoho, talvikynteli, rakuuna, lipstikka, kirveli, iisoppi ja keltakatkero. Kiveysten reunoilla rönsyilevät metsämansikat, valtavan suuret raparperit, hedelmäpuut, kuten päärynä- ja luumupuut sekä koristekasvit ja -kukat tuovat lisäväriä kokonaisuuteen.

Kotieläimet

Tilan pihapiiriä vilkastuttavat persoonalliset kotieläimet, jotka ovat kesäisin myös asiakkaiden nähtävillä. Heti Yrttipuodin ja Yrttitarhan vieressä laiduntavat hevoset ja pellon alareunassa tarhaavat aasit. Tilan sosiaaliset lampaat ja vuohi rakastavat huomiota ja ne ottavat mielellään herkkuina vastaan vaikkapa voikukan lehtiä.

Puodin vierestä löytyy myös kanojen suuri ulkotarha. Hevosten, aasien ja lampaiden lisäksi kanat ovat erityisesti monien lapsien suosikkeja seurata. Kanalaumaa pitää koolla tilan kukko.

Laitumilta voi huomata myös muutaman lehmän ja pihapiirissä pyörivät tilan kissat. Itse aidattua pihapiiriä, tallialuetta ja asuinrakennusta vartioivat kaksi laumanvartijakoiraa, jotka saattavat ilmoittaa vieraille olemassaolostaan haukkumalla tai jopa vilahtamalla portilla. Uteliaat sisarukset ovat koostaan huolimatta kilttejä ja aina aidatulla alueella.

Tarkemmin tilan eläimistä voit lukea LINKKI.

Aukioloajat

Yrttipuoti on avoinna ryhmille ennakkovarauksella.
Tiedustelut gsm 0400 384 737 tai jussi.saarinen@kotimaisetyrtit.fi