Minttutzaziki
Jogurttia valutettuna esim. harsossa tai kahvin suodatinpussissa tuoretta minttua silputtuna loraus oliiviöljyä raastettua ja valutettua kurkkua runsaasti valkosipulia ripaus suolaa ja mustapippuria nam Lähettäjä: Jenni Soininen
Yrttinen vihersalaatti
- paprikaa
- jäävuorisalaattia
- lehtisalaattia
- tomaatteja
- kurkkua
- ruohosipulia
- rypsiöljyä
- yrttejä maun mukaan (esim. tilliä)
Leikataan salaattiainekset sopiviksi paloiksi. Lorautetaan päälle rypsiöljyä, lisätään yrtit ja sekoitetaan salaatti. Lähettäjä: Timo Marjoniemi
Yrttimarinoidut valkosipulin kynnet
Omenaviinietikkavesi hauteessa kiehautetaan pari kolme valkosipulia kuorittuina vesi säilytetään annetaan jäähtyä sekaan lisätään tilkkanen öljyä joka voi olla sitruunapohjaista lisäksi sinne pistetään raastettua sitruunaa chiliä basilikaa nämä kaikki purkitetaan ja annetaan olla ainakin kolmisen päivää jääkaapissa että maku tarttuu hyvää..nam. Lähettäjä: Pia Kuusa
Tillipesto
- 1 ruukku tilliä
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 0,75 rypsiöljyä
- 2 tl sitruunanmehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 dl juustoraastetta esim. musta emmental suolaa,mustapippuria
Soseuta aineet tehosekoittimessa. Tämä säilyy jääkaapissa noin viikon.Sopii esim.uusien perunoiden tai lorauta lohisopan päälle. Myös paahdetun ruisleivänpäällä hyvää! Lähettäjä: Marika Kuittinen
Yrttiset Basilika-kurkut
Laita astiaan 1/2 etikkaa ja 1/2 vettä. Viipaloi joukkoon tuoretta kurkkua (myös avomaankurkku käy). Lisää hieman suolaa, ja silputtua tilliä sekä reilusti basilikanlehtiä. Anna maustua pari vuorokautta. (Ei säily kauan). Lähettäjä: Sari Mela
Yrttitomaatit
- tomaattia viipaleina
- rypsi- tai oliiviöljyä
- basilikaa tuoreena tai kuivattuna
- ruohosipulia tuoreena tai kuivattuna
- ripaus suolaa ja sokeria
Lado tomaattilohkot astiaan. Ripottele päälle yrtit ja mausteet. Lorauta päälle öljyä. Kääntele sekaisin ja laita viileään maustumaan. Herkuttele leivän kanssa tai ruoan lisäkkeenä. Lähettäjä: Veera Saarinen